موتور جستجوی یوز اینترنت پاک به کاربران عرضه می کند/ جستجوهای یوز در زبان فارسی از گوگل هوشمندتر است
مدیر فنی موتور جستجوی یوز گفت: ما اینترنت پاکی را به مردم ارائه میکنیم. این میتواند گزینه خوبی برای خانوادهها به منظور استفاده اینترنت پاک برای کودکان باشد.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو-سیدمصطفی موسوی نژاد:
در ایران بطور رسمی دو عدد موتور جستجو وجود دارد که موتور جستجو یوز یکی از آنها است. توليد پروژه یوز در سال ۸۹ آغاز شد. اولين نسخه اين جويشگر اواخر سال ۹۱ آماده بهره برداري بود اما عليرغم بازديد وزير ارتباطات وقت از آن بهطور رسمي رونمايي نشد. پس از مدتي در دهه فجر سال ۱۳۹۳ جويشگر يوز توسط وزير وقت ارتباطات، آقاي دكتر واعظي رونمايي شد و از آن زمان درحال خدمت رساني ميباشد.
برای اطلاع از آخرین وضعیت این پروژه با عوامل مشغول به کار در این موتور جستجو گفتگویی ترتیب دادیم که به شرح ذیل میباشد:
مهدی ارسنجانی مدیر فنی موتور جستجوی یوز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: امروز ۲۰ نفر در پروژه موتور جستجوی یوز مشغول به کار هستند. این در واقع حداقل یک سوم نیروهایی است که باید اینجا مشغول به کار باشند.
موتور جستجوی یوز اینترنتی پاک را در اختیار کاربران قرار میدهد/ جستجوهای یوز در زبان فارسی از گوگل هوشمندتر است
وی با اشاره به اهمیت موتورهای جستجو گفت: اوباما چند سال پیش مصاحبه کرد و گفت: موتور جستجوی گوگل و شبکههای اجتماعی نظیر فیس بوک سرمایههای استراتژیک دولت آمریکا هستند. سایر کشورها مانند چین، روسیه، کره جنوبی و چک نیز موتورهای جستجوی بومی طراحی کردهاند. امروز کشور چین از گوگل بابت حضور در این کشور مالیات میگیرد. به نظرم موتورهای جستجوی ایرانی نیز اگر مورد حمایت قرار بگیرند میتوانند به این جایگاه برسند.امروز کشور چین از گوگل بابت حضور در این کشور مالیات میگیرد.
همچنين در كشورهايي مانند روسيه و كرهجنوبي، موتورهاي بومي در ميزان استفاده سهم بيشتري را از گوگل به خود اختصاص دادهاند.
به نظرم موتورهای جستجوی ایرانی نیز اگر مورد حمایت قرار بگیرند میتوانند به این جایگاه برسند.
امروز کشور چین از گوگل بابت حضور در این کشور مالیات میگیرد. به نظرم موتورهای جستجوی ایرانی نیز اگر مورد حمایت قرار بگیرند میتوانند به این جایگاه برسند.
ارسنجانی افزود: در چین گوگل سایتهای دولتی را نمیتواند دنبال کند. این سایتها در حوزه پویش موتور جستجوهای بومی آن کشور قرار دارد. بدین ترتیب یک امتیاز مخصوص در اختیار موتورهای جستجوی بومی قرار گرفته است.
مدیر فنی موتور جستجوی یوز با اشاره به عدم شكل گيري سازوكارهاي لازم كه براي رشد اينگونه سامانهها ضروري است خاطر نشان کرد: بزرگترین نداشته ما عدم استقبال مردمی است.
موتور جستجوی یوز اینترنتی پاک را در اختیار کاربران قرار میدهد/ جستجوهای یوز در زبان فارسی از گوگل هوشمندتر است
وی با اشاره به دو مزیت اساسی موتور جستجوی یوز افزود: مادر پرسمانهاي فارسي پاسخهاي هوشمند و جذاب براي كاربران داريم و همچنين اینترنت پاکی را به مردم ارائه میکنیم. محتوای سایتهای غیر اخلاقی و سانسور شده در جستجوی موتور یوز منتشر نمیشود. این میتواند گزینه خوبی برای خانوادهها به منظور استفاده اینترنت پاک برای کودکان باشد.
ارسنجانی با تاکید بر صرفهجویی ترافیک و پهنای باند با جستجو در یوز اظهار داشت: بعنوان مثال اگر شما بخواهید به سایت یک بانک داخلی سر بزنید. به گوگل میروید و نام آن بانک را سرچ میکنید. با اینکار دو بار این ترافیک از خارج از کشور وارد ایران میشود. طبق برآوردهای موجود، كاربران ايراني روزانه ۱۰۰ ميليون پرسوجو در گوگل انجام ميدهند كه چیزی حدود ۷۰ % جستجوهای فارسی کاربران ایرانی، در سایتهای داخلی است. این بدان معنیست که بخش عمدهای ترافیک در واقع به خطا هدر میشود.طبق برآوردهای ما چیزی حدود ۷۰ % جستجوهای فارسی کاربران ایرانی، در سایتهای داخلی است. این بدان معنیست که بخش عمدهای ترافیک در واقع به خطا هدر میشود.
طبق برآوردهای ما چیزی حدود ۷۰ % جستجوهای فارسی کاربران ایرانی، در سایتهای داخلی است. این بدان معنیست که بخش عمدهای ترافیک در واقع به خطا هدر میشود.
مدیرفنی موتور جستجوی یوز در مورد چشمانداز کاری خود افزود: تمام تلاش خود را برای ارتقای یوز انجام میدهیم. مسئولين كشورمان به یک شركتهاي خارجي درخواست بدهند و آنها هم رد کنند.
ارسنجانی مدعی شد: ما بزرگترین زیرساخت تخصصی یک اپلیکیشن فضای مجازی را در کشور داریم. ما تجربه کار بر روی یک دیتاسنتر بزرگ را داریم. با دانشگاه تهران تفاهمنامهای امضا کردیم تا این دانشگاه براساس نیازهای ما پروژههای علمی تعریف کند. همچنين با پيامرسان سروش در خصوص ارائه سرويسهاي مشترك به توافقات خوبي رسيدهايم كه اينها نشان از حركت رو به جلوي جويشگر دارد. اما لازم است سازوكار و ساختارهاي پايداري براي ادامه توسعه موتور جستجوي بومي در كشور شكل گيرد.
مجید احمدی مدیر کسب و کار یوز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: در برخی از جستجوهای زبان فارسی ما از گوگل نتایج بهتری را ارائه میکنیم. این هم بدلیل تمرکز ما بر روی زبان فارسی است، این درحالیست که گوگل چنین تمرکزی بر روی زبان فارسی ندارد. بعنوان مثال وقتی شما کلمه «گرگان» را در سرچ میکنید، یک سری اطلاعات مرتبط با آن مثل اوقات شرعی و امثال آن را بدون کلیک اضافه ارائه میکنیم. در آشپزی مثلا اگر اسم غذا را جستجو کنید، دستور پخت آن را میدهیم. یا اگر مواد غذایی را جستجو کند، به او چند غذا پیشنهاد میدهیم.
موتور جستجوی یوز اینترنتی پاک را در اختیار کاربران قرار میدهد/ جستجوهای یوز در زبان فارسی از گوگل هوشمندتر است
وی با اشاره به اینکه صفحه اول یوز جذابیتهای بصری خوبی دارد و داغترین اخبار و ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی را ارائه میکند، فزود: ما سعی کردهایم پاسخهای خود را هوشمند کنیم. وقتی مردم به ما مراجع میکنند با کمترین جستجو به پاسخ خود برسد. چند نمونه آن را در مورد آشپزی و شهرها و امثال این ذکر کردم. مثلا وقتی نام یک فیلم را جستجو میکنید بدون اینکه به وب سایتها بروید در صفحه اول جستجو اطلاعات اولیه مربوط به آن فیلم میآید. تیزر آن، اطلاعات نمایش آن، میزان فروش و سایر اطلاعات مورد نیاز آن در همان صفحه اول میآید.
وقتی نام یک فیلم را جستجو میکنید بدون اینکه به وب سایتها بروید در صفحه اول جستجو اطلاعات اولیه مربوط به آن فیلم میآید. تیزر آن، اطلاعات نمایش آن، میزان فروش و سایر اطلاعات مورد نیاز آن در همان صفحه اول میآید.
احمدی با تاکید بر مشتری مداری موتور جستجوی یوز خاطر نشان کرد: در انتهای صفحه جستجوی یوز نشان گوگل هم گذاشته شده است تا اگر کاربر به نتیجه دلخواه خود پس از جستجو در یوز نرسید، با کلیک بر روی آن همان جستجو را در گوگل انجام دهد. از مردم میخواهیم موتور جستجوی پیشفرض خود را یوز انتخاب کنید.
مدیر کسب و کار موتور جستجوی یوز در مورد نحوه درآمدزایی موتورهای جستجو گفت: اصلیترین روش کسب درآمد موتورهای جستجو تبلیغات بر مبنای کلید واژه است. این روش هدفمندترین روش تبلیغات است. امروز ۷۵-۸۰% درآمد گوگل از همین شیوه تبلیغاتی است.
مردم میتوانند برای جستجوهای فارسی به راحتی از یوز استفاده کنند و ما تمام تلاشمان را به کار گرفتهایم که راضی باشند. حتی اگر از نتیجهای که مشاهده میکنند راضی نباشند میتوانند از طریق دکمهای که پایین صفحه جستجو تعبیه شده، همانجا نتایج گوگل و بینگ را هم مشاهده کنند. این جستجو هزینهای ندارد اما به افزایش کیفیت نتایج یوز و پیشرفت این موتور جستجوی بومی خیلی کمک میکند.
یوز خدمات خوبی به فارسیزبانها ارائه میکند. مثلا در جستجوی اخبار روز سرویس باکیفیتی ارائه میکند. کافیست کاربر به صفحه اصلی یوز yooz.ir مراجعه کند و گزینه جستجوی «خبر» را انتخاب کند. مطمئن باشید که نتیجه باکیفیتی مشاهده میکنید.
منبع : یوزنامه
Comments
Post a Comment