دغدغهی این روزهای کلانشهرها ترافیک سرسام آور آنهاست. اما کسانی هم هستند که کمتر پُشت این ترافیکها خسته میشوند. امروز بیشتر کسانی که مدتزمان طولانی رانندگی میکنند از اپلیکیشنهای مسیریاب و کنترل ترافیک مانند ویز استفاده میکنند. به قول بعضیها ویز فقط نون نمیگیره.
اما چی میشه که این اپلیکیشن فیلتر میشه؟
چرا گوگل نه؟
اپلیکیشن ویز یک سیستم مسیریاب و تشخیص ترافیکی فوقالعاده بود که امکاناتِ جالبی در اختیار کاربرانش قرار میداد. آنچه که ویز را از باقی مسیریابها متمایز میکرد، ارائه اطلاعاتی بود که، نمیشد از طریق اینترنت و یا چی پی اس بدست آورد.
به طور مثال؛ گوگل ترافیک خیابانها را از روی اکانتهای گوشی مردم تشخیص میدهد، اما گزارش لحظهای ترافیک را ندارد.
اما چطور؟ این شما هستید که گزارش میدهید، کجا تصادف شده! کجا پلیس استاده! و سطح ترافیکی که در آن گرفتار شدهاید چقدر است!
و اما در ادامه به معرفی کامل تر این نرم افزار و بررسی دلایل فیترینگ و رفع فیلتر آن میپردازیم که می تواند برای آن دسته از مخاطبینی که علاوه بر دور زدن ترافیک و زودتر رسیدن ،دغدغه های دیگری هم دارند حاوی نکات جالبی باشد
وِیز چیست؟
ویز یک برنامه جهتیابی جغرافیایی بر مبنای
است که برای گوشی های هوشمند طراحی شده و رانندگان برای مسریابی بهتر از آن استفاده میکنندGPS.
از جمله ویژگیهای این برنامه موبایلی این است که تنها در صورتی خدمات مسیریابی ارائه میشود که شمار کاربران در منطقه استفاده، قابل توجه باشند و ارائه اطلاعات مسیریابی آن به گونهای است که نشان میدهد این برنامه نفشه تمام خیابانها و مکانهای شهرهای مختلف یک کشور با جزئیات در اختیار دارد البته ویژگی این نرم افزار اینست که بسیاری از اطلاعات ترافیکی خود را از مشترکان می گیرد.
محل تولد ویز
در معرفی کلی برنامه مسیریابی وِیز اینگونه آمده که برنامه موبایلی
وِیز را در سال 2006 سه شهروند
رژیم اشغالگر قدس
ایهود
شبتای (Ehud Shabtai)، امیر شنعار (Amir Shinar) یوری
لوین (Uri Levine)
طرحریزی کردند که برای توسعه بیشتر آن ازسوی دو شرکت بزرگ سرمایه گذاری اسراییلی "ماگما" و "ورتکس" و شرکت نوپای آمریکایی "بلو رون ونچرز حمایت مالی شد و در نهایت در سال 2013 با مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون دلار توسط شرکت گوگل خریداری شد.
ایهود شبتای، طراح اصلی این برنامه درسال 2006 یک پروژه با پوششی به نام « FreeMap Israel» راهاندازی کرد .
در سال 2009 ایهود شبتای مالک اصلی این پروژه تصمیم به ایجاد یک شرکت با پوشش جدید و با اهداف ظاهرا تجاری میکند و در وبسایت خود اعلام میکند از حالا نام و نشانی مجازی ما به ویز
(WAZE) تغییر مییابد که در همین سال 2009 این شرکت با نام «شرکت موبایلی ویز»
Waze Mobile Ltd شروع به کار میکند.
در دسامبر سال 2011 این شرکت 80 کارمند متشکل از 70 نفر اسرائیلی در شهرک رعانا
و 10 نفر در شهر پائولو آلتو ایالت کالیفرنیا استخدام میکند.
و 10 نفر در شهر پائولو آلتو ایالت کالیفرنیا استخدام میکند.
WAZE یکی از افتخارات یگان مخفی 8200 ارتش اسرائیل
"در سال 2009 کتابی با عنوان "ملت نوپا
که به بررسی ساختار اقتصادی رژیم صهیونیستی در 60 ساله گذشته میپردازد، پرده از یکی از مخوفترین یگانهای ارتش رژیم صهیونیستی به نام «یگان 8200» برداشت که نقش چشمگیری در ارائه نرمافزارهای رژیم صهیونیستی و جهان دارد که یکی از این نرمافزاها، نرم افزار مسیریابی وِیز است.
«یگان 8200» که هماکنون یکی از مهمترین بخش های ارتش رژیم صهیونیستی است در سال 1952 در ارتش این رژیم تشکیل شده و هماکنون جایگاه ویژهای در ساختار وزارت جنگ این کشور دارد؛ یگان 8200 از دو بخش امنیتی-اطلاعاتی و بخش تولید فنآوری تشکیل شدهاست؛ وظیفه اصلی این یگان مدیریت سیگنالهای اطلاعاتی ارتش است، به این معنی که حجمی از دادهها را از منابع مختلفی از قبیل تلفنهای همراه، ایمیلها، مایکروویوها، و ماهوارهها دریافت و سپس تجزیه و تحلیل میکند.
وارد شدن به این بخش از ارتش رژیم صهیونیستی بسیار سخت و پیچیده است.
ساخت برنامه مسیریابی ویز و استفاده روزافزون آن در کشورهای هدف یکی از برنامه های این واحد امنیتی واطلاعات و مقامات رژیم صهیونیستی است به طوریکه پس از اتمام پروژه و فروش نسخه تجاری آن به شرکت گوگل در سال 2013 و افزایش کاربران آن «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به طراحان این برنامه تبریک گفت .
انجمن صهیونیستی سابان و برنامه جهتیابی ویز
«نوآم باردین» Noam Bardin مدیر اجرایی شرکت موبایلی وِیز در سال 2015 یکی از مهمانان ویژه در گردهمایی سالانه «انجمن سابان» با عنوان «اسرائیل و آمریکا : دیروز، امروز و فردا» بود.
نشستی که سخنرانان اصلی آن موشه یعلون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، جان کری وزیر پیشین امور خارجه آمریکا، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی و هیلاری کلینتون وزیر اسبق امور خارجه آمریکا و نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا بودند.
نشست سابان که هر سال در موسسه بروکینگز آمریکا برگزار میشود، بخش اعظمی از آن به اظهارات مقامات بلندپایه آمریکایی و صهیونیستی علیه ایران اختصاص دارد.
امکان بالای جاسوسی از استفاده کنندگان ویز
در گزارشی با نام «آسیپپذیری برنامه مسیریابی وِیز؛ امکان جاسوسی از کاربران»
درباره خطرهای احتمالی کاربرد این برنامه مینویسد: تازهترین پژوهشهای دانشگاه کالیفرنیا «سانتا باربارا» درباره برنامه نشان میدهد که وابستگی زیاد کاربران برای جهتیابی مسیرها در سطح شهرها موجب میشود که به راحتی توسط افراد دیگر ردیابی شوند.
پروفسور«بِن زئو» استاد دانشگاه سانتا باربارا و سرپرست این پژوهش دراین باره میافزاید آزمایشهای عملی ما در خصوص این برنامه وِیز نشان میدهد با توجه به ساختار نرمافزاری این برنامه به راحتی میتوان کارکرد معمولی این برنامه را مختل کرد و اطلاعات اشتباهی به رانندگان درباره میزان ترافیک شهری ارائه داد.
«بِن زئو» با استفاده از اصطلاح «اشباح راننده» توضیح میدهد که از آنجایی که سرورهای از طریق برنامه کاربردی ویز بر روی گوشیهای هوشمند باهم در ارتباط هستند ما با به سادگی توانستیم با نفوذ به این برنامه حجم زیادی از رانندهها (یا کاربران) مجازی و غیرواقعی ایجاد کنیم که از طریق آن یک ترافیک جعلی ایجاد شد که به همه کاربران پیغام ارسال شد که در نقطه خاصی ترافیک سنگینی وجود دارد درحالی که در واقعیت چنین نبود.
وی میافزاید که کاربرد این برنامه همچنین حریم خصوصی افراد را نیز در معرض خطر قرار میدهد چرا که برنامه ویز برنامهای اجتماعی و شبکه ای است که مکانیابیها توسط رانندگان مشخص میشود بنابراین خود رانندهها نیز تحت نظارت قرار میگیرند و مسیر حرکت آنها نیز به صورت دقیق رصد میشود
وِیز فارسی یاد گرفت و رفع فیلتر شد
در نسخه جدید اپلیکیشن مسیریاب ویز شاهد پشتیبانی از زبان فارسی هستیم اما نکته مهمتر اینکه فیلتر این برنامه رفع شد.
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات باشگاه خبرنگاران پویا؛ اپلیکیشن مسیریابی وِیز که اواخر سال گذشته به دستور مقامات قضایی از روی اپ مارکتهای ایرانی حذف شد، بار دیگر در دسترس قرار گرفته و فیلترینگ آن حذف شده است.
این اپلیکیشن پیش از فیلتر شدن، کاربرد فراوانی در سامانه هوشمند درخواست تاکسی (آژانسهای موبایلی) داشت و رانندگان این سامانهها با استفاده از نقشههای ویز به عبور و مرور در شهر میپرداختند.
براساس آنچه ویکیپدیا از این اپلیکیشن ارائه کرده «ویز یک نرمافزار بر مبنای سامانه موقعیتیاب جهانی است که از سیستم ناوبری ترنبایترن استفاده میکند؛ این نرمافزار توسط استارتاپی متعلق به رژیم صهیونیستی ایجاد شد و گوگل سال 2013 اقدم به خرید آن کرد.
حال با گذشت چندین ماه از مسدودسازی این اپ، شاهد فعالیت مجدد و البته بدون فیلتر آن در کشور و روی بستر اپراتورهای ارتباطی داخلی هستیم.
در حالیکه گفته میشد فیلترینگ این برنامه به جهت اهداف جاسوسی آن بوده است اما اکنون که دسترسی به آن مجددا امکانپذیر شده، شاهد اضافه زبان فارسی به منوهای آن هستیم؛ تصویر زیر گویای تغییرات صورت گرفته در این اپلیکیشن است:
Comments
Post a Comment